Natrag na sve novostiAmerička odvjetnička komora organizirala telekonferenciju o pravu tržišnog natjecanja u Srednjoj i Istočnoj Europi

ožujak 2014

Dana 25. veljače 2014. godine Odbor za međunarodno pravo tržišnog natjecanja pri Sekciji za međunarodno pravo Američke odvjetničke komore  organizirao je telekonferenciju posvećenu elementima prava tržišnog natjecanja u Srednjoj i Istočnoj Europi koji mogu biti od važnosti i za međunarodnu pravnu publiku. Telekonferencija se nadovezala na uspješno izdavanje knjige Competition Law in Central and Eastern Europe, A Practical Guide,  Kluwer Law International te se dotakla bitnih novosti u pravu tržišnog natjecanja u  Austriji, Bjelorusiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Kazahstanu, Latviji, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ukrajini i Euroazijskoj gospodarskoj zajednici. Neke od glavnih tema su uključivale:  (i) Snimku stanja zakonodavstva; (ii) Prioritete, statistiku i trendove u provedbi prava tržišnog natjecanja; (iii) ciljane gospodarske grane te (iv) najznačajnije primjere iz prakse.

Programom je moderirala Ingrid Vandenborre, Partner, Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, a izlaganja su održali Astrid Ablasser-Neuhuber, partner u bpv Hügel Rechtsanwälte, Aleksander Stawicki, partner u WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr Sp.k., Vassily Rudomino, partner u ALRUD Law Firm i Boris Babić, partner u Babić i partneri, odvjetničko društvo.

Uspješno predavanje okončano je raspravom u kojoj su sudjelovali učesnici iz  odvjetničkih društava Stepanovski, Papakul and partners iz Bjelorusije, Djingov, Gouginski, Kyutchuko & Velichkov iz Bugarske,  Allen & Overy LLP iz Češke, Raidla Lejins & Norcous iz Estonije, Raidla Lejins & Norcous iz Latvije, Raidla Lejins & Norcous iz Litve, Szecskay Attorneys at Law iz Mađarske, Sayat Zholshy & Partners Law Firm iz Kazahstana, bpv Grigorescu Ştefănică iz Rumunjske, Prica & Partners iz Srbije, Čechhová & Partners iz Slovačke, Jadek & Pensa iz Slovenije, ELG Attorneys at Law iz Truske, Asters iz Ukrajine.